Eveniment aniversar Brâncuşi -140 de ani, la New York

Aniversarea a 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi a fost marcată la New York printr-o expoziţie de fotografie şi literatură dedicata marelui sculptor roman.

Evenimentul a fost găzduit de Roberto Dutesco, născut în România, cetățean canadian stabilit la NewYork, si proprietarul galeriei  The Wild Horses of Sable Island, in Soho. Numele expozitiei este dat de pasiunea lui Dutesco pentru caii salbatici, transpusă în artă prin fotografie şi film timp de două decenii. Un alt alt proiect al artistului a fost dedicat Coloanei infinitului a lui Brâncuși – componentă a ansamblului sculptural de la Târgu Jiu. În timpul unei vizite in România, in anul 2005, artistul a fotografiat în continuu, timp de 24 de ore, monumentala coloană, realizand o serie de 250 de fotografii alb-negru, prezentate în cadrul expoziţiei.

Evenimentul aniversar a inclus şi proiecţia filmului documentar “Brâncuşi” de Cornel Mihalache, precum şi o selecţie de cărţi dedicate marelui sculptor roman, din Biblioteca Institutului Cultural Român.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>