Un proiect pentru generaţiile viitoare: East Side Access

East Side Access – Proiectul extinde şi redirecţionare a magistralei de cale ferată care face legătura între Long Island şi Manhattan, se realizează sub ochii noştri şi, literal… sub picioarele noastre.

Un nou terminal feroviar modern, subteran, este în fază avansată de construcţie în partea de est a Manhattanului, chiar sub Grand Central Terminal, cea mai tranzitată staţie feroviară şi de metrou din New York.

Dr. ing. Michael Horodniceanu, Şeful MTA Capital – divizia de Construcţii a MTA (Metropolitan Transportation Authority), a oferit jurnaliştilor un tur a ceea ce este considerat cel mai mare proiect de infrastructură pentru transport în comun aflat în desfăşurare în Statele Unite la ora actuală.

Noul terminal feroviar se estimează că va prelua 160.000 de navetişti şi călători pe zi, adică jumătate din traficul feroviar actual din regiunea de est. Totodată noul terminal va facilita legătura mai rapidă cu aeroportul JFK pentru călătorii din regiunea de nord a Statului New York.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>